За обігом металобрухту на Харківщині стежитиме спеціальна Асоціація

04.12.2012 10:34 Економіка
http://zabor.zp.ua http://zabor.zp.ua
За ініціативи заступника голови облдержадміністрації Юрія Сапронова створено асоціацію «Металотрейдери Слобожанщини Регіон – Сталь».

Організація покликана стежити за дотриманням закону в сфері купівлі-продажу металобрухта.

У поточному році харківські правоохоронці під час перевірок законності здійснення операцій з металобрухтом порушили 35 кримінальних справ і склали 192 матеріали щодо притягнення причетних до цієї діяльності осіб до адміністративної відповідальності.

Начальник управління економічного моніторингу розвитку регіону Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Ольга Майборода доповіла, що за інформацією управління СБУ цього року на Харківщині проведено 23 перевірки підприємств, які здійснюють операції з металобрухтом.

Було складено 12 адміністративних протоколів стосовно посадових осіб цих підприємств. Також призупинено діяльність десяти підприємств, що працювали з порушеннями, і скасовано три дозволи на виконання робіт.

– В області ведеться активна робота з порушниками закону в цій сфері, і вже помітні позитивні результати, – доповіла Ольга Майборода. – За ініціативи заступника голови облдержадміністрації Юрія Сапронова створено асоціацію «Металотрейдери Слобожанщини Регіон – Сталь», яка також сприяє наведенню законного порядку.

Підсумовуючи селекторну нараду, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин зазначив, що в деяких районах області потрібно передати повноваження щодо надання дозволу на приймання металобрухту від органів місцевого самоврядування до райдержадміністрацій. На його думку, це дозволить пришвидшити процес легалізації роботи пунктів з прийому металобрухту та відповідних підприємств.

Ігор Бережний, матеріал з газети "Слобідський край" №145 від 04.12.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта