Забудовники використовують неякісні склопакети. Харківське ДАБК

02.02.2013 08:00 Економіка
http://vdomax.ru/ http://vdomax.ru/
Начальник ДАБК у Харківській області Олександр Мальцев розповів «СК», що в цьому році інспекція почне ретельні перевірки підприємств-виробників будматеріалів.

– Ми зобов’язані контролювати виробника. На самому будівництві нам складніше це робити. Але в цьому році ми запланували такі перевірки. Ми закупили відповідне обладнання з контролю за бетонними сумішами, за енергоефективністю огороджувальних конструкцій, тощо, – розповів Олександр Мальцев.

Він зазначив, що раніше таку роботу практично не проводили через те, що на Харківщині багато підприємств з виробництва будматеріалів працюють не на повну потужність.

– Тому ми їх практично не контролювали, за рідким виключенням. У нас було 5-6 перевірок. А ось бетоні суміші ми перевіряємо регулярно. Перш за все на тих підприємствах-виробниках, які співпрацюють з такими будівельними організаціями, як «Житлобуд-1», «Житлобуд-2» та іншими великими забудовниками. У нас були певні зауваження щодо їхніх технологій, але вони врахували наші пропозиції, – сказав Олександр Мальцев.

Він також розповів, що в цьому році перевірки будуть здійснюватися за більш складною схемою – будматеріали, закуплені забудовником, перевірятимуться безпосередньо на будмайданчиках.

– У нас викликають питання по деяким будівельним об’єктам. Склопакети, які на них встановлюють не відповідають нормам. У нас є обладнання для перевірки склопакетів і ми будемо проводити перевірку їх якості, – розповів керівник обласного ДАБК.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта