Зарплата "у конвертах": податкова виявила півсотні випадків на Харківщині

02.08.2012 06:42 Економіка

За останні півроку під час контрольно-перевірочної роботи податківці виявили 776 найманих осіб, які працювали без оформлення трудових відносин, порушуючи чинне законодавство.

В результаті вжитих заходів люди отримали легальні робочі місця, а державний бюджет – 180 тис. грн додаткових коштів.

Про це повідомили в управлінні оподаткування фізичних осіб ДПС у Харківській області.

За інформацією податківців, з початку року викрито 449 випадків порушень виплати заробітної плати, в результаті чого до бюджету донараховано 13,6 млн грн. Крім того, виявлено 85 випадків виплати заробітної плати за рахунок тіньових коштів, тобто «в конвертах».

Також у рамках розслідування кримінальних справ податковою міліцією було перевірено два підприємства на предмет повноти та правильності нарахування, утримання та перерахування до бюджету податку на доходи фізичних осіб при нарахуванні доходів працівникам. Як з’ясувалося, на підприємствах велась подвійна бухгалтерія, найманим працівникам виплачувалася заробітна плата «у конвертах» (тобто, фактично кровно зароблені виплачувались у розмірі, що значно перевищував зарплату, вказану у розрахунках за формою 1ДФ, які надавались до податкової інспекції).

За результатами перевірок було встановлено, що сума податку на доходи фізичних осіб, яка не утримувалася та не перераховувалася до бюджету двома підприємствами, становить 700 тис. грн.

Як стверджують податківці, вони й надалі протидіятимуть «сірим» зарплатам та іншим порушенням у сфері економіки. І в цьому вони розраховують на підтримку громадян, їх свідоме небажання діяти поза законом.

Варвара БАРСЬКА, матеріал з газети "Слобідський край" №92 від 02.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта