Зарплатню в конвертах виплачували харківські дільці тридцяти співробітникам

22.02.2013 14:35 Економіка
http://lenta-ua.net http://lenta-ua.net
Податкові міліціонери Харківщини виявили факт виплати заробітної платні "у конверті" та ухилення від сплати податків. Про це 22 лютого повідомили в прес-службі Державної податкової служби Харьковскої області.

За інформацією ДПС, група осіб створила підприємство з продажу будівельної хімії. Податкові міліціонери встановили, що мешканці Харкова, з метою отримання неконтрольованого державою прибутку та подальшого ухилення від сплати податків, створили ряд підприємств, які були задіяні в схемі імпорту будівельних матеріалів (сумішей) та в подальшій їх тіньовій реалізації на митній території України. Ділки налагодили схему, яка дозволила: по-перше, отримувати неконтрольовану готівку, а по-друге, здійснювати діяльність щодо мінімізації податкових зобов’язань іншим суб’єктам господарювання шляхом необґрунтованого формування податкового кредиту та валових витрат. Схема забезпечувала несплату податків до бюджету.

Схема її проста: товар імпортується на митну територію України спеціально створеним, підконтрольним, суб’єктом господарювання, а в подальшому, враховуючи що продукція доволі легко реалізується за готівку, на внутрішньому ринку здійснюється її продаж через розвинуту торгівельну мережу магазинів. Щоб реалізовувати продукцію ділки створили власний Інтернет-магазин.

Крім того, встановлено фактичний штат співробітників, які працюють в офісних та складських приміщеннях, а це більше 30 чоловік. При цьому офіційно працевлаштовано лише 5 осіб, зарплата іншим видавалась готівкою відповідно до "чорнових" відомостей. Таким чином, лише за попередніми розрахунками орієнтовна сума заробітної плати, яка виплачувалась працівникам підприємства без проведення по бухгалтерському та податковому обліку щомісячно складала понад 130 тис. грн, або 1,5 млн грн на рік, що в свою чергу призводить до щорічного ненадходження до бюджету держави податків та збору на обов’язкове пенсійне страхування в сумі понад 720 тис. грн. З метою встановлення нанесених державі збитків приянято рішення щодо залучення фахівців з питань оподаткування доходів фізичних осіб.  

Автор: Администратор сайта