Зарплату на заводах Шевченка і Малишева виплатять до кінця вересня

03.09.2013 13:00 Економіка
http://www.segodnya.ua/ http://www.segodnya.ua/
Погасити робітникам борги із зарплати допоможе кредит під державні гарантії, які має отримати ДК “Укроборонпром”.

Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, Верховна Рада прийняла Постанову “Про видачу державних гарантій  державному концерну “Укроборонпром” на отримання кредиту”. За інформацією ХОДА, кредит складатиме близько 200 млн грн.

- Сьогодні відбуваються консультації у Міністерстві фінансів і Міністерстві економіки з вироблення механізмів отримання кредитів від державних банків. Ми очікуємо, що в першій — другій декадах вересня це питання вирішиться, - зауважив Андрій Моченков.

Видача кредиту державному концерну напряму вплине на погашення боргів із зарплати на Харківському приладобудівному заводі ім.Т.Г.Шевченка, говорить заступник губернатора. За його словами, завод отримає близько 30 млн грн,  що дасть можливість погасити заборгованість.

Також свою частку отримає завод Малишева, заборгованість на заводі складає 6,2 млн грн. Коли завод Малишева розпочне стабільну діяльність, ліквідуватимуться борги і на суміжних йому підприємствах: КБ Двигунобудування (3 млн), КБ Морозова, і т.д.
Для того, щоб механізм отримання кредиту почав працювати, потрібна Постанова КМУ, яка визначить умови цього кредитування.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта