Завищення цін на продукти в області контролюватимуть голови РДА

20.03.2015 14:03 Економіка
619.com.ua 619.com.ua
Головам РДА Харківщини доручено моніторити та контролювати ціни на основні продукти харчування.

В лютому в регіоні спостерігалося зростання цін на основні продукти харчування, яке викликали значне підвищення курсу долара, повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Віктор Коваленко.

Так, найбільше зростання цін на основні продукти харчування спостерігалося в Чугуївському, Кегичівському, Близнюківському, Краснокутському районах та Ізюмі.

Крім того, в деяких районах - Близнюківському, Лозівському, Первомайському, Сахновщинському та Нововодолазькому - роздрібні ціни на хліб соціальних сортів були значно вищі середніх показників по області.

«Для зниження рівня цін була проведена робота з Аграрним фондом України. А завдяки переговорам з виробниками та постачальниками продукції, підприємства торгівлі забезпечені продуктами в достатньому обсязі для задоволення потреб населення. Однак така робота повинна проводитися не тільки на рівні облдержадміністрації, а й у кожному районі та місті області. У кожному випадку необґрунтованого підвищення цін необхідно вивчити причини, з'ясувати, яка кількість посередницьких структур підключається до реалізації, і вжити жорстоких заходів», - зазначив Віктор Коваленко.

«Прошу кожного голову райдержадміністрації взяти під особистий контроль ситуацію з цінами. В першу чергу, це стосується цін на хліб, цукор, борошно, крупи, олію», - підкреслила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта