Зеленим туризмом займається лише сім садиб на Харківщині

07.11.2012 14:58 Економіка
http://kerch.fm http://kerch.fm

Хоча насправді в області зареєстровано 17 таких садиб.

Як розповів директор Харківського обласного оганізаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук, сьогодні сільський туризм на Харківщині не достатньо розвинений. Всього в області зареєстровано 17 садиб, проте реально сільським туризмом займається лише семеро з них.

- В цих садибах є житло, невеликий список послуг (риболовля, робота на городі тощо), - розповів Денис Дармостук, - проте в нас ще є, що показати і що розвивати.

Так, на Харківщині з минулого року працює програма мікрокредитування підприємців, де одним з пріоритетів фінансування є підтримка сільського «зеленого» туризму. Як зазначив заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Денис Ткачов, така програма працює тільки в Харківській області. Підприємці мають можливість отримати безпроцентний міні-кредит на суму від 25 до 50 тис. грн терміном на один рік, або ж від 50 до 200 тис. грн терміном на 2 роки.

- Таким чином, ми даємо можливість підприємцям розпочати будівництво власного бізнесу або ж розвивати вже існуючий, - підкреслив Денис Ткачов.

Також він зазначив, що, аби отримати такий кредит, необхідно взяти участь у конкурсі, який продовжуватиметься до 15 листопада.

- Сільський туризм — це той вид бізнесу, який не вимагає багато затрат на початковому етапі і доступний багатьом молодим людям, особливо якщо є свій будинок у селі, - упевнений Денис Ткачов.

Сьогодні з метою розвитку сільського туризму проводяться відповідні семінари, видається спеціальна методична література. Також він розповів, що Департамент економіки і міжнародних відносин планує створити Регіональний центр міжнародної технічної співпраці, який займатиметься залученням міжнародної технічної допомоги, міжнародних організацій.

- І саме сфера сільського туризму буде пріоритетною у діяльності цього центру, - повідомив Денис Ткачов.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта