Землі під Харковом вартістю п'ятдесять п'ять мільйонів повернули державі

10.09.2012 14:09 Економіка
http://images.yandex.ua http://images.yandex.ua
Харківський районний суд визнав недійсними державні акти на право власності на земельні ділянки загальною площею майже 79 га на території Кулиничівської селищної ради Харківського району.

Як повідомив начальник відділу захисту інтересів громадян та держави у сфері земельних відносин прокуратури області Олександр Мельник, позов було заявлено у зв’язку з виявленими порушеннями під час набуття громадянами земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства, - пишуть на сайті Прокуратури Харківськї області.
 
Перевіркою встановлено, що у 2009 році аферисти з метою заволодіння земельними ділянками підібрали громадян. За отриману матеріальну винагороду в сумі 450-1000 грн. вони  написали заяви на безоплатне виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Не маючи на меті їх отримання для використання відповідно до категорії та цільового призначення, 40 чоловік підписали також довіреності для розпорядження ділянками.
 
Задовольнивши позов прокуратури, рішенням суду зазначені земельні ділянки вартістю понад 55 млн. грн. повернено у державну власність.
 
Рішення суду ще не набрало законної сили.

Автор: Администратор сайта