Жодне село не має грошей на будівництво доріг — заступник губернатора

20.09.2012 10:42 Економіка
http://visitdonbass.info http://visitdonbass.info
Чому на Харківщині рідко з'являються нові автобусні маршрути з обласного центру до села кореспонденту “СК” розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков.

- За законодавством усі дороги розподілені, починаючи від міст і закінчуючи селами, є дороги, що підлягають під відомство державної служби автомобільних доріг. На папері це правильно, але на практиці будувати нові маршрути не виходить. Основні гроші збираються у Києві, потім частина розподіляється в область, ще менше коштів йде у райони, селам же, як правило, не вистачає взагалі, - сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. - Сільські дороги знаходяться на балансі села. Зрозуміло, що жодне село не має грошей, щоб самостійно займатися будівництвом та ремонтом. Адже основні кошти, що надходять до бюджету села, — це податок на дохід, бізнесу тут як такого нема. І це велика проблема.

За словами заступника губернатора, зараз на Харківщині лише одна дорога має статус національної. Це траса Харків-Донецьк. Усі інші знаходяться на балансі області.

- Є основні траси, які відносяться до розряду загальнодержавних і мають стратегічне значення, а є такі, якими має займатися місцева влада. Адже ремонтувати ці дороги із Києва — нонсенс, - зазначив Андрій Моченков.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта