Зміївська ТЕС отримала вугілля. Поставки обіцяють зробити своєчасними

08.09.2015 10:08 Економіка
Фото: korrespondent.net Фото: korrespondent.net
Зараз на складах Зміївської ТЕС знаходиться близько 35 тис. т вугілля. Запас виріс на 20 т за останні два тижні.

За словами начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексія Бєлоцького, такого запасу вистачить на 25 днів роботи одним енергоблоком. Наразі є впевненість у тому, що постачання палива буде продовжуватися і надалі.

На контролі також знаходиться питання проходження осінньо-зимового періоду в селищі Комсомолське, яке повністю опалюється Зміївською ТЕС.

- Ми не допустимо щоб селище Комсомольське увійшло в осінньо - зимовий період без опалення. Я впевнений, що тепло буде, - сказав Олексій Бєлоцький.

За словами директора Зміївської ТЕС Ігоря Бабенка, з травня по липень компанія «Центреенерго» (до складу якої входять Зміївська, Трипільська та Вуглегірська ТЕС) уклала договори на постачання більш 8 млн тонн вугілля для Зміївської та Трипільської ТЕС.

- Тобто для Зміївської ТЕС це 4 мільйони тонн. Цього обсягу вистачить на півтора року роботи десятьма блоками. На даний момент з цих 8 мільйонів тонн: українського вугілля – 5 млн 895 тис тонн, російського – 2 млн 175 тис тонн. На обидві станції поставлено вже 238 тис. тонн. Звичайно, це мала частина того, що необхідно, але й керівництво компанії, і профільне міністерство, й інспекція з експлуатації працюють над тим, щоб на ТЕС був запас, що не знижується, - в 50 тисяч тонн вугілля. Цього вистачить для роботи одного блоку ТЕС протягом одного місяця, - розповів Ігор Бабенко.

За його словами, у разі відсутності поставок вугілля, для роботи Зміївської ТЕС повинні бути виділені додаткові ліміти газу - від 700 до 800 тис. м куб. на добу.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта