Хто може отримати від держави 12 тисяч на навчання

10.12.2013 11:04 Економіка
http://www.tsogu.ru/ http://www.tsogu.ru/
Більше тисячі мешканців Харківської області, яким за 45, цього року перевчалися, щоб знайти роботу.

Директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко сьогодні під час прес-конференції розповів, як сьогодні працюють за новим «Законом про зайнятість населення», що набув чинності 1 січня 2013 року.

Так, протягом року в області вдалося влаштувати на роботу 700 людей, які вважалися неконкурентоспроможними на ринку праці (випускники вишів, люди передпенсійного віку, батьки дітей до 6 років та дітей-інвалідів до 14 років тощо). Роботодавцям компенсували суму єдиного соціального внеску.

Також 2008 осіб отримали ваучери на суму у 12 мінімальних заробітних плат (це близько 12 тис. грн) на навчання, підвищення кваліфікації тощо. Отримати такі ваучери мають право люди, яким уже за 45. Вважається, що цій категорії населення важко знайти роботу, тому їм надається можливість перевчитися чи поновити свої знання у тій чи іншій галузі.

Всього можна отримати 35 спеціальностей. Це робітничі, інженерні спеціальності. Зараз, за словами Володимира Міненка, готується постанова, де перелік спеціальностей буде збільшено до 125.

Згідно з новим законом, людина, яка повернулася на село працювати, повинна отримати допомогу у вигляді 10 мінімальних зарплат та житло, яке через 10 років трудової діяльності має перейти їй у власність. На жаль, поки, за словами Володимира Міненка, цей пункт закону ще не чітко прописаний, тому про його реалізацію говорити рано.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта