Звільнили з роботи тридцять податківців Харківщини за незаконні перевірки

15.11.2012 13:52 Економіка
http://operkor.wordpress.com http://operkor.wordpress.com

Не секрет, що часто податківцям пропонують хабара за утримання від перевірок чи лояльну перевірку.

Як борються з корупцією серед співробітників податкової служби, розповів в ексклюзивному інтерв’ю «СК» розповів начальник ДПС у Харківській області Андрій Роздайбіда.

– Усі наші працівники попереджені про жорсткі наслідки в разі здійснення будь-яких корупційних дій. З початку року розглянуто 296 скарг на податківців, третина з них, на жаль, підтвердилася. Винуватих покарано відповідно до чинного законодавства, 30 працівників звільнено з роботи.

Переконаний, що одним з дієвих сучасних методів боротьби зі службовими зловживаннями є подальше впровадження в практику роботи податкової дистанційних сервісів, тобто спілкування через Інтернет.

– Наскільки підприємцю вигідно платити податки в Україні? Які існують стимули сплачувати податки, а не працювати «в тіні»?

– Я б так не ставив питання – «вигідно чи ні?». Ми ж не беремо під сумнів необхідність виплати зарплати учителям, пенсій пенсіонерам, соціальної допомоги незахищеним верствам населення, фінансування освітніх, культурних програм тощо? Податки – це один із китів, на яких тримається фінансова система будь-якої держави. Справа в іншому – податкова система має бути прозорою, зрозумілою, максимально ліберальною. Щоб називати себе партнером по відношенню до бізнесу, треба розуміти його ідеологію і запроваджувати відповідні сервісні послуги, які сприятимуть прозорому декларуванню доходів і сплаті податків.

Нині, коли чимало європейських країн збільшує податкове навантаження на своїх громадян, Україна знижує як кількість податків, так і їх ставки. Крім того, ми прагнемо звести до мінімуму спілкування платників з податковою. Ставка – на високі технології та електронні сервіси.

Кількість інтернет-звітуючих зростає, чому в значній мірі сприяє відкриття у травні цього року регіонального Центру сертифікації ключів, який надає послуги безкоштовно. Майже три тисячі підприємців уже отримали їх. Сьогодні на Харківщині маємо близько 95 % платників податку на додану вартість, які звітують через Інтернет.
З наступного року запрацює так званий «Електронний кабінет платника податків». Це буде ще один безоплатний сервіс від податкової. Скориставшись ним, можна буде в режимі реального часу надавати податкову звітність, здійснювати розрахунки з бюджетом, отримувати адміністративні та інші послуги від органів ДПС, не виходячи зі свого кабінету, максимально економлячи час.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №137 від 15.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта