До харківської Ніки та Шевченка поклали квіти (ФОТО)

22.01.2013 09:04 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

Сьогодні біля монумента на честь Незалежності України на пл. Конституції відбулися урочисті заходи, присвячені Дню Соборності та Свободи України.

У церемонії покладання квітів взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступники голови ХОДА Євген Савін та Олег Анпілогов, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, керівники управлінь та Департаментів місцевих органів влади та місцевого самоврядування, представники громадських, політичних та релігійних організацій і жителі Харкова, повідомили у прес-службі ХОДА.








- Це одне з найголовніших свят в Україні – ми відзначаємо той день, коли відбулося возз'єднання Західної і Східної України. Україна стала єдиною саме 22 січня 1919 року, про це ми повинні постійно пам'ятати, знати про видатні події, які відбулися в нашій країні. У ті часи це було настільки важливо для народу, що через 20 років, в 1939 році, святкування Дня Соборності вилилося в масштабну акцію. Вже тоді цей день відзначали з величезним ентузіазмом і натхненням – адже звершилося те, про що мріяли кращі сини України, – підкреслив Валентин Дулуб.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта