Добкін закликав харківський Майдан та Антимайдан об'єднатися біля пам'ятника Шевченку

14.02.2014 11:40 Суспільство
http://www.museumshevchenko.org.ua/ http://www.museumshevchenko.org.ua/
Тарас Шевченко для харків'ян такий же Великий Кобзар, як і для жителів Львова, Івано- Франківська та інших регіонів. У Харкові - найкрасивіший пам'ятник Кобзареві.

Так сказав губернатор Харківської області Михайло Добкін, коментуючи ініціативу Президента України про проголошення Дня національного примирення українського народу.

Михайло Добкін також підкреслив, що Тарас Григорович Шевченко у своєму житті і в своїй творчості боровся за незалежність і свободу людей по обидві сторони Дніпра, а не тільки тієї частини, яка знаходиться ближче до кордону з Польщею та іншими державами Європи.

- «Тарас Шевченко для харків'ян такий же Великий Кобзар, як і для жителів Львова, Івано-Франківська та інших регіонів. У Харкові - найкрасивіший пам'ятник Кобзареві. Я розумію, що не просто так місцем проведення евромайдану в нашому місті обрали саме площу біля нього. Тому, виходячи з пропозиції Президента, виходячи з того, що у всіх заявах евромайдановців звучить любов до батьківщини, до Харкова, я пропоную 9 березня замість проведення чергового евромайдана прийти до пам'ятника представникам евромайдана і простим харків'янам та потиснути один одному руку. Одним вибачитися за те, що вони розбурхують місто і закликають до якихось революцій, харків'янам - пробачити їх за те, що вони тероризували протягом якогось часу центральну частину нашого міста. Таким чином, дійсно, примиритися і прибрати всі протиріччя, які є в нашому суспільстві», - сказав Михайло Добкін.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта