Рух електричок на Бєлгород не відновлять, поки не вирішать питання щодо сплати боргів

10.08.2012 16:51 Суспільство

Російська компанія "Черноземье", яка здійснює перевезення пасажирів електричками Харків - Бєлгород, не сплатила кошти за контрактом.

Тому поки не вирішиться питання щодо оплати, ані електрички, ані заявлені прискорені поїзди ходити не будуть.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник начальника Південної залізниці Віктор Кузьменко.

За словами Віктора Кузьменка, контракт Південна залізниця і компанія "Черноземье" уклали у грудні 2011 року строком на один рік. За ним компанія "Черноземье" зобов'язана сплачувати Південній залізниці 250-300 тис. грн на місяць. Але платежі припинилися.

Заступник губернатора Андрій Моченков повідомив, що на сьогодні є два варіанти вирішення ситуації: або компанія "Черноземье" сплачує борги за контрактом, або влада та Південна залізниця вестимуть переговори, щоб поновити електрички з пересадкою на українсько-російському кордоні.

 Таким чином, за словами віце-губернатора, пасажири електричкою доїжджатимуть до Казачої Лопані, звідти їхатимуть автобусом до російської Наумівки, а звідти електричкою прямуватимуть до Бєлгорода.

За словами Андрія Моченкова, приміські перевезення збиткові, компенсується лише 11% від загальної суми. Ці збитки покривають вантажні перевезення.

Нагадаємо, сьогодні вранці зі станції Харків-Пасажирський мав виїхати прискорений поїзд з підвищеною комфортністю Харків - Бєлгород, але пасажири заблокували залізничні колії.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта