Гарячу воду взимку перекриють на Харківщині. Подробиці

13.08.2014 10:59 Суспільство
http://hostel5.com.ua/ http://hostel5.com.ua/
Для того щоб зекономити газ, в облдержадміністрації прийняли рішення про обмеження подачі гарячої води для населення.

Про це сьогодні у ході прес-конференції розповів заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома. Обмеження в подачі гарячої води дозволить зекономити до 16 % газу. Торкнеться ж воно лише багатоквартирних будинків. У ХОДА пообіцяли,  відключати воду в об'єктах соціальної сфери — лікарнях, школах, дитсадках тощо — не будуть.

Під обмеженням в подачі гарячої води розуміється не її повне відключення, а зменшення температури. Тобто, з кранів буде текти вже не гаряча, а тепла вода.

- Ми не можемо піти на повне відключення гарячої води. У зимовий період має підтримуватися в робочому стані система подачі гарячої води. Через це зараз ми розглядаємо можливість зниження теплоносія води до такого рівня, щоб забезпечити нормальне функціювання системи, - сказав Василь Хома. - Вода стане або холоднішою, або будуть певні обмеження з циркуляції води в будинках.

Обмеження в подачі гарячої води почнуться не раніше старту опалювального періоду, коли істотно збільшиться використання газу. Зараз в Харківській області блакитного палива вдосталь, тому мова про перекриття гарячої води, як у Києві, наразі не йде.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта