Геннадія Кернеса відвезли на лікування до Ізраїлю

29.04.2014 06:02 Суспільство
Харківського міського голову Геннадія Кернеса з лікарні швидкої та невідкладної допомоги сьогодні вночі доставили в аеропорт і відправили на літаку до Ізраїлю.

Рішення про те, що потерпілий - транспортабельний, ухвалили пізно вночі ізраїльські лікарі, які приїхали до Харкова.

Про це повідомив директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Читайте також: Геннадій Кернес поранений. Йому проводять операцію (ОНОВЛЕНО)
                       Операція Кернесу завершена. Коментар хірурга

«Пізно ввечері прилетіли ізраїльські лікарі. Оглянули. Вирішили, що він транспортабельний. О пів на третю ночі вже везли в аеропорт. Генпрокуратура дала добро на лікування за кордоном - про все це розповіла його заступник Горбунова-Рубан», - написав Сидоренко в Facebook.

За словами Сидоренка, спеціально обладнаний літак вилетів з Харківського аеропорту о 3.20. Через приблизно три години він приземлився в Ізраїлі. У якому місті - не розголошується в цілях безпеки, пояснив Сидоренко.

«Кернес в центральному госпіталі Хайфи, переліт пройшов добре. Ізраїльські лікарі приїхали в Харків близько першої години ночі, спільний консиліум відзначив початок виходу з шоку і стабілізацію життєвих показників. Тому прийняли рішення летіти. В Ізраїлі величезний успішний досвід лікування таких поранень. Сподіваємось на краще», - написала прес-секретар Грузинська в Facebook.

За останньою інформацією, медики оцінювали стан мера як важкий, близьке до дуже важкого.

Геннадія Кернеса поранили 28 квітня близько 11.30 під час традиційної ранкової пробіжки. Мер Харкова втік по Білгородському Шосе, коли невідомий вистрілив у нього з лісосмуги.

Вдень у понеділок Геннадія Кернеса прооперували. Операція пройшла успішно, проте, стан Кернеса і раніше оцінювався як тяжкий. Куля зачепила життєво важливі органи.

Джерело: Медіапорт
Автор: Администратор сайта