Грищенко запропонував навчити ІТшників авторському праву

05.04.2013 09:28 Суспільство
http://www.facebook.com/ http://www.facebook.com/
Проблеми підготовки ІТ-спеціалістів в українських вишах обговорили у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна.

У нараді взяли участь не лише представники ІТ-компаній, профільних вишів, а й Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко та голова ХОДА Михайло Добкін.

- Галузь ІТ-технологій є однією з провідних і від неї залежить те, як буде розвиватися наша країна в інших сферах і галузях, - сказав Костянтин Грищенко.

Він зазначив, що якість підготовки фахового спеціаліста в університеті має пріоритетне значення, адже випускники, які влаштовуються на роботу, повинні уже мати певні професійні навики, а ще краще уже знати свого потенційного роботодавця. Тому на сьогодні стоїть завдання залучити компанії до навчального процесу.

Так, у студентів має бути можливість проходити виробничу практику у компаніях, а також брати участь у різних тренінгах, семінарах та майстер-класах.

- Тільки так навчальний процес відповідатиме реальним проблемам економіки, - підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

Він додав, що особливу увагу слід також приділити питанню авторського права у сфері ІТ-технологій, адже через цю проблему в Україні менше іноземних інвестицій.

Костянтин Грищенко запропонував навіть ввести у навчальну програму вишів спеціальний курс “Регулювання та захист права інтелектуальної власності в Україні”.

У свою чергу Михайло Добкін зазначив, що Україна має великий потенціал і всі можливості бути однією з провідних країн, яка здатна рухатися уперед на ринку ІТ-технологій.

- Уряд сьогодні робить усе для того, щоб готувати високваліфікованих спеціалістів для ІТ-сфери. Те, що сьогодні до цього процесу активно підключаються ІТ-компанії, які міцно стоять на ногах і потребують кадрів, дає право говорити про те, що сьогодні ми використовуємо всі ресурси для підготовки спеціалістів, - підкреслив губернатор. - Більше 7 тисяч студентів за вісьмома напрямками у Харкові обрали для себе шлях у цю сферу. Я впевнений, що серед них буде багато спеціалістів, які з часом створять свої ІТ-компанії.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта