Гуманітарну допомогу Росії завантажать на склади Вовчанського району (ВІДЕО КОЛОНИ)

13.08.2014 08:17 Суспільство
Гуманітарний вантаж з Російської Федерації на пункті пропуску "Плетенівка" чекають сьогодні.

 Про це повідомив під час спілкування з журналістами губернатор Харківської області Ігор Балута.

Він також повідомив деякі подробиці операції. Машини чекають сьогодні, конкретний час прибуття колони не відомий. Як підкреслив губернатор, головне не те, коли прийде вантаж, а щоб переговорники змогли забезпечити технічну та правову сторони питання.

Як зазначив губернатор, вантаж пройде митний огляд за всіма правилами. Огляд проведуть на  нейтральній території на кордоні. Після огляду вантаж буде передано представникам Червоного Хреста, які перевантажать його на спеціально орендовані склади у Вовчанському районі. Оренду складу оплачує Червоний Хрест. Після цього співробітники фонду розподілять вантаж за потребами та везтимуть його у пункти призначення на спеціально орендованих авто.

Губернатор підкреслив, що після перетину кордону це вже буде вантаж не Росії, а вантаж Червоного Хреста.

У зв'язку з прибуттям та перевіркою гуманітарної допомоги пункт пропуску "Плетенівка" може бути закритий для громадян на добу.

Гуманітарну допомогу по Україні супроводжуватимуть ДАІ. Операцію супроводжують підрозділи ДАІ чотирьох областей: Харківської, Сумської, Дніпропетровської та Полтавської.

Вночі майже трикілометрова колона вантажівок після багатогодинного перегону з підмосковного Наро-Фомінська увійшла до Воронежа.

МЗС РФ анонсував, що в ході гуманітарної акції планується задіяти 262 одиниці автотехніки, з яких у 198 автомобілів з причепами завантажені матеріальні засоби та електростанції загальною вагою 1809,9 т.

За їх словами, до складу вантажу включені: електростанції - 69 комплектів; крупа різна - 400 тонн; консерви м'ясні - 340 тонн; сіль - 30 тонн; цукор - 100 тонн; консерви молочні - 60 тонн; чай - 0,8 тонни; вода бутильована - 679,5 тонни; дитяче харчування - 62,4 тонни; медичне майно - 54 тонни; мішки спальні - 12 300 штук. 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта