Літак із останками пасажирів рейсу МН17 вилетів з Харкова

04.08.2014 13:02 Суспільство
actualnews.org actualnews.org
4 серпня в 12:20 з Харкова в Нідерланди вилетів літак,

на борту якого знаходяться контейнери, що містять фрагменти тіл і особисті речі загиблих пасажирів малазійського авіалайнера Boeing рейсу МН17, знайдені протягом п'ятниці і суботи.

Як повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, також в Нідерланди спрямований матеріал ДНК та особисті речі, які певний час перебували в морзі Донецька.

Раніше глава міжнародної групи експертів Пітер-Яап Альберсберг повідомив, що експерти очікують найближчим часом кілька рейсів в Нідерланди. "Ми розуміємо, що родичі чекають вже довгий час. Усвідомлення того, що ми робимо все, що можемо, тут, в Україні, принесе їм деяку втіху", - зазначив він.

Читайте також: РЕКВІЄМ ЗА ЗАГИБЛИМИ З "БОЇНГА 777" У ЦЕНТРІ ХАРКОВА (ФОТО)
                       УКРАЇНСЬКИХ ЕКСПЕРТІВ ПІД ДУЛАМИ АВТОМАТІВ ПРОГНАЛИ З МІСЦЯ ПАДІННЯ "БОЇНГА 777" - БОЧКОВСЬКИЙ
                       ТРЕТИНА ТІЛ ЗАГИБЛИХ З "БОЇНГА 777" ВЖЕ ПРОЙШЛА ПОПЕРЕДНЮ ІДЕНТИФІКАЦІЮ У ХАРКОВІ

За його інформацією, 3 серпня протягом дня співробітникам поліції і експертам вдалося оглянути площу близько шести квадратних кілометрів. Були знайдені особисті речі жертв. Людських останків виявлено не було.

Він повідомив, що особисті речі загиблих пасажирів також були отримані експертами 3 серпня в Торезі. "Речі зберігалися у вагоні досить тривалий час. Завдяки переговорам, проведеним ОБСЄ, нам вдалося сьогодні досягти домовленості. Печатка на вагоні була ще ціла, валізи, сумки і фотоапарати всередині здаються цілими. Особисті речі були доставлені в Соледар. Звідти вони будуть передані в Харків", - Альберсберг.

Сьогодні міжнародна група експертів не змогла приступити до роботи на території падіння Boeing внаслідок блокування пересування колони терористами, які контролюють цю територію.

До роботи повинні були приступити 124 фахівця, які пересувалися на місце аварії літака в 18 автомобілях. Група планувала обстежити два поля на захід від місця катастрофи.

Автор: Администратор сайта