М. Азаров наказав головам ОДА стежити за цінами на хліб, молоко та овочі

27.03.2013 09:21 Суспільство
http://gradmar.ru http://gradmar.ru
У деяких ЗМІ поширюється інформація, що певні комерційні структури, використовуючи тимчасові труднощі із завезенням продуктів харчування до торгівельних мереж, "тихою сапою" завищують роздрібні ціни на хліб, молоко, овочі.

У зв'язку із цим Прем'єр-міністр України Микола Азаров наказав головам місцевих адміністрацій нормалізувати ситуацію з можливими націнками в торгівельних мережах на продукти харчування, повідомляє УНН.

"Я вимагаю, у першу чергу від голів місцевих адміністрацій негайно нормалізувати ситуацію. Торгові мережі повинні нести свою частину соціальної відповідальності у складних обставинах", - сказав він.

Але найкращий, випробуваний спосіб нормалізації ситуації, як підкреслив глава уряду, організація ярмарків із продажу сільськогосподарської продукції.

"Попит на овочі і фрукти збільшується. Їх дефіциту в країні немає. Тому все залежить від організації постачання. На ярмарках продукти продаються за ціною виробників, на 10-15% нижче, ніж в торгівельних мережах. Це суттєво для наших людей", - зазначив Прем'єр.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта