Майбутнє для Сходу України. Порошенко анонсує укріплення кордону та особливий статус деяких областей

10.09.2014 08:27 Влада
Президент України Петро Порошенко не виключає, що найближчим часом доведеться створити особливий режим перебування громадян в зонах, які прилягають до місця проведення АТО.

- Заслуговує на увагу ініціатива громадськості з розробки стратегічного плану для організації партизанського руху. Ми і до цього мають бути готові, - сказав президент на розширеному засіданні Кабміну.

Також Порошенко вважає за необхідне почати зміцнення кордонів.

- Якщо без «лінії Маннергейма» (смуга фортифікаційних укріплень, які були побудовані Фінляндією в 20-30-і роки 20-го століття на Карельському перешийку на випадок війни з Радянським Союзом - ред.) не обійтися, значить, потрібно вибудовувати оборонну лінію з урахуванням існуючого досвіду. Звертаю вашу увагу: не фортифікаційні споруди зразка 41-42 років, а то, що сьогодні потрібно, виходячи з сучасної оборонної науки, - сказав президент

За словами Порошенка, повинна враховувати можливість захисту від ураження залповим вогнем, передбачати можливість чіткої комунікації та взаємодії всіх задіяних в АТО підрозділів з наявністю спеціальної зони, яка дозволяє активно застосовувати зброю.

Президент підкреслив, що зміцнення обороноздатності країни і готовність її захищати - це один із способів боротьби за мир.

- Ми хочемо миру. Але якщо хочеш миру - порох слід тримати сухим, - додав він.

Раніше на засіданні Порошенко заявив, що внесе до парламенту законопроект про тимчасове регіональний статус частини Донецької та Луганської областей в складі України.

Автор: Администратор сайта