Масовий мор риби під Харковом перевіряє прокуратура (ВІДЕО)

02.06.2013 09:19 Суспільство
timeua.info timeua.info

30 травня в селищі Покотилівка на Харківщині стався мор риби.

Про НП держінспектори «Харьковгосрибоохрани» дізналися від телевізійників, які виїжджали на місце події на прохання стурбованих місцевих жителів. Вранці 1 червня рибоохорона побувала на річці, підрахувала і сфотографувала мертву рибу на поверхні води, розповідає держінспектор Іван Григорчук, повідомляє кореспондент Городского Дозора.

«Риби не дуже багато. З десяток червонопірки і стільки ж плотви. Багато поклювали чайки, а та, яка загинула раніше, опустилася на дно», - каже Іван Григорчук.

За його словами, риба викидалася з води недалеко від коксохімічного заводу біля моста. Але хоча б приблизну кількість загиблої риби держінспектор назвати не зміг. Причини мору риби він також поки не називає. Каже, що ще не готові лабораторні дослідження.

«Швидше за все, що був викид з очисних споруд, тому що вода була каламутна і на ній плавала плівка. Риба загинула через нестачу кисню. Тривають дослідження води, а зразки риби взяли ветеринари», - зазначає держінспектор.

Надзвичайну подію на річці Уди уже перевіряє прокуратура. Причини масового мору риби обіцяють встановити на початку тижня.

Фахівці органів контролю виїхали  до сел. Покотилівка, де був зафіксований мор риби, та відібрали проби річкової води.
 
Наразі здійснюються лабораторні дослідження. Окрім того, до лабораторії ветеринарної медицини були передані проби загиблої риби.
 
Прокурор Л. Лахтюк також відзначив, що безпосереднього джерела можливого скиду стічних вод до річки не зафіксовано.

Автор: Администратор сайта