Мораторій на продаж земель незабаром знімуть. Депутати прийняли закон

21.06.2012 17:59 Влада
Народні депутати прийняли закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності.

 Поправка до закону №76 передбачає створення Державного земельного банку, в розпорядження якого надійдуть всі вільні сільськогосподарські землі державної власності за межами населених пунктів.

"За попередніми оцінками, загальна площа таких сільськогосподарських угідь сягає до 0,5 млн га, у тому числі ріллі - до 3 млн га. І у цю цифру не входять землі науково-дослідних господарств, а також державних, комунальних сільськогосподарських підприємств. Тобто це землі запасу, які на сьогоднішній день розбазарюються і "дерибаняться" місцевими органами влади", - зазначив директор Департаменту нормативно-правового забезпечення розвитку земельних відносин відомства Євген Бердников, коментуючи подію, повідомляє Укрінформ.

Прийняття закону, за його словами, дозволить чітко визначити землі та земельні ділянки, які перебувають у державній та комунальній власності, що сприятиме ефективному управлінню території, регулюванню податкової бази за рахунок плати за землю, уникненню конфліктних ситуацій та судових розглядів.

Джерело: Укрінформ
Автор: Администратор сайта