На Харківському облрадіо - масштабна реформа: скорочують штат і переходять на FM-частоти

27.02.2013 14:00 Суспільство
http://www.mediaport.ua http://www.mediaport.ua

У зв’язку із скороченням фінансування керівництво змушене проводити реструктуризацію Харківського обласного радіо.

Серед пріоритетних задач – припинення мовлення на частоті 69,2 МГц.

Ідея скасування «мертвої хвилі» існувала давно, але зі скороченням фінансування на початку року утримання радіо «Харків-2» стало абсолютно неможливим. Про це повідомив генеральний директор Харківської обласної державної телерадіокомпанії Сергій Гулевський.

– Крім закриття неприбуткової частоти радіо, розрахованої на надто вузьку аудиторію, ми плануємо перегляд програмної політики і всього виробництва радіопрограм, – підкреслив Сергій Гулевський. – Ця реструктуризація буде наймасштабнішою за всю 90-річну історію існування обласного радіо. Проте, щоб рухатися далі, ми повинні спокійно залишити безперспективну на сьогодні систему.

За словами гендиректора ХОДТРК, останні кілька років процвітала тенденція до нескінченного збільшення кількості радіопроектів замість покрашення якості існуючих. Крім того, Сергій Гулевський зазначив, що зашкарублість побудованої ще за радянських часів системи придушила в людей бажання щось змінювати, створювати, будувати нове. А радіо, на його думку, потребує струсу, свіжого погляду і, можливо, вливання нових сил.

– На жаль, колектив радіо негативно сприйняв новину про необхідність реструктуризації, – додав Сергій Гулевський. – Виробничі переміни, звичайно, спричинять і скорочення посад, які просто не потрібні сучасній радіостанції. Однак, слід розрізняти штатні одиниці і професіоналів, яких радіо готувало роками. Ми не збираємося розлучатися з тими, хто хоче й може працювати в нових умовах. Навпаки, ми прагнемо покращити умови праці співробітників. Готові вислухати й обговорити всі ідеї колективу щодо того, як підвищити якість радіоконтенту.

На сьогодні ефір на УКХ скорочений з дев’яти до двох годин мовлення на добу. Повний обсяг Харківського обласного радіо зберігся в ефірі УР-1.

– Уже сьогодні ми почали форсувати питання про виділення ХОДТРК FM-частоти, – повідомив Сергій Гулевський. – Харківське обласне радіо у 2014 році відзначить своє 90-річчя. Ми хочемо зустріти його гідним рівнем роботи, творчою конкурентоспроможністю і завидною аудиторією слухачів.

Автор: Администратор сайта