Міліція - ЗМІ. У новій пам'ятці міліціонерів вчили спілкуватися із пресою

01.04.2013 13:09 Суспільство
принт-скрин з сайту МВС України принт-скрин з сайту МВС України
Пам'ятку зі взаємодії зі ЗМІ для міліції розроблили в управлінні зв'язків з громадськістю МВС України.

Зокрема у пам'ятці зазначено:

Пам’ятай, що від ТВОЇХ дій залежить авторитет всієї міліції та довіра до неї громадян. Не підводь своїх колег! 

Поводься гідно у будь-якій ситуації.

Чесність: не бреши журналістам. Якщо не володієш точною та повною інформацією, краще не доказати, ніж щось вигадати.

Презентація: якщо інтерв’ю передбачає фото- або відеозйомку, перед записом зверни увагу на свій зовнішній вигляд; продумай послідовність того, що говоритимеш, і на
якому фоні відбуватиметься зйомка.

Сприймати журналіста як посередника, а ЗМІ - інструмент, за допомогою якого міліція має можливість донести інформацію про свою роботу до людей, закликав слухачів ініціатор створення пам'ятки Сергій Бурлаков, заступник начальника управління зв'язків з громадськістю МВС України, повідомляє Урядовий портал.

У пам'ятці враховані побажання журналістів і медіаюристів, разом з якими правоохоронці працюють у рамках програми Адміністрації Президента України «Відкрита розмова», яка стала ефективним майданчиком для вирішення актуальних питань у сфері діяльності засобів масової інформації.

«Аналіз конфліктних ситуацій свідчить, що більшість непорозумінь з журналістами виникає під час проведення масових акцій, зйомок співробітників ДАІ та патрульної служби, роботи ЗМІ біля та у приміщеннях райвідділів міліції. Тому правові основи нашої взаємодії зі ЗМІ знайшли своє відображення у пам'ятці. Потрібно бути готовим до того, що ми перебуваємо під постійним прицілом відеокамер і громадського контролю, адже вимоги суспільства до людей у формі завжди підвищені», - наголосив Сергій Бурлаков.

Розроблена УЗГ МВС пам'ятка буде поширена, в першу чергу, серед співробітників зовнішніх служб міліції: дільничних, працівників патрульної служби та Державтоінспекції, тобто тих, до кого в будь-який момент може звернутися журналіст за роз'ясненнями або допомогою. Крім того, в кожній області проведуть заняття з особовим складом на тему взаємодії зі ЗМІ.

Із PDF-версією пам'ятки можна ознайомитись тут.

Автор: Администратор сайта