Офіційно: Азаров подав у відставку. ТЕКСТ ЗАЯВИ

28.01.2014 08:32 Влада
http://uainside.info/ http://uainside.info/

Прем'єр -міністр України Микола Азаров подав у відставку. Про це сказано в повідомленні прес -служби уряду.

Наводимо повний текст заяви Миколи Азарова:

"Конфліктна ситуація , яка склалася в державі , загрожує економічному і соціальному розвитку України , несе в собі загрозу всьому українському суспільству і кожному громадянину.

Уряд під час протистояння робило все для мирного вирішення конфлікту. Ми робили і робимо все , щоб не допустити кровопролиття , ескалації насильства, порушення прав громадян. Уряд забезпечувало функціонування економіки та системи соціального захисту в екстремальних умовах.

Однак , гострота і небезпека конфлікту для наших громадян , для долі України вимагають додаткових відповідальних кроків.

З метою створити додаткові можливості для суспільно - політичного компромісу , заради мирного врегулювання конфлікту , я прийняв особисте рішення просити президента України прийняти мою відставку з поста прем'єр -міністра України .

Всі ці важкі роки я робив все для того , щоб Україна могла нормально розвиватися як демократична європейська держава . Я приймав рішення і брав на себе відповідальність в інтересах народу України . І тому можу чесно дивитися в очі кожному громадянину нашої держави , кожного співвітчизника .

Я вдячний за довіру президенту України . Я вдячний всім народним депутатам , які всі ці роки підтримували надзвичайно складну роботу уряду з модернізації та реформування країни .

Я вдячний всім громадянам України , які підтримували уряд і мене особисто , вірили і вірять у правильність політичного курсу , який ми проводили .

Сьогодні найважливіше - зберегти єдність і цілісність України . Це набагато важливіше , ніж будь-чиї особисті плани чи амбіції .

Саме тому я прийняв це рішення " .

Автор: Администратор сайта