Офіційно: Росіянам обмежують термін перебування в Україні

04.04.2014 10:04 Суспільство

З 7 квітня громадяни Російської Федерації можуть тимчасово перебувати в Україні не більш як 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду.

«Тепер громадяни Російської Федерації, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більш як 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України», - зазначили в Держприкордонслужбі.

Рішення було прийнято у відповідь на запроваджених обмежень російською стороною, яка, починаючи з 1 січня 2014 року, встановила схожі терміни перебування на території Російської Федерації для громадян України.

Держприкордонслужба з 7 квітня 2014 року розпочне здійснювати перевірку виконання громадянами Російської Федерації вимог щодо термінів перебування в Україні.

У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ вимог щодо терміну перебування на території України під час в’їзду в Україну, співробітники Держприкордонслужби України відмовлятимуть їм у перетинанні державного кордону, а за порушення терміну перебування під час виїзду з України притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Автор: Администратор сайта