Оголошено вимоги МВФ для отримання кредиту Україною. Перелік

03.03.2014 14:39 Суспільство
Як відомо, Міжнародний валютний фонд надасть Україні кредит. Але за це наша держава має виконати ряд умов.

Серед умов фонду, необхідних для відновлення фінансування: девальвація гривні, підвищення тарифів на газ та опалення для населення приблизно на 40 %, заморожування заробітної плати в бюджетному секторі та скорочення бюджетних витрат, зниження субсидій в енергетиці, поступове згортання звільнення від ПДВ для сільського господарства і інших галузей.

Як заявив прем'єр -міністр Арсеній Яценюк, Україна виконає всі умови МВФ для отримання кредиту.

- Це уряд виконає всі вимоги МВФ з тієї простої причини , що у нас немає іншого вибору, - сказав він на зустрічі з представниками європейської бізнес-асоціації в понеділок у Києві.

Минулого тижня міністр фінансів Шлапак говорив, що новий український уряд звернувся до МВФ з проханням в оперативному порядку направити місію для підготовки нової програми фінансової допомоги.

За його словами, прийнятий у січні держбюджет-2014 зайво оптимістичний, тому доведеться приводити його до реальних показників і представляти МВФ доопрацьований бюджет.

У понеділок директор-розпорядник фонду Крістін Лагард заявила , що місія почне працювати на Україну у вівторок. МВФ має намір оцінити ситуацію перед тим , як проводити консультації з українськими властями , сказала вона.

Автор: Администратор сайта