Ощадбанк дасть гроші на похорон вкладників

11.07.2012 09:55 Суспільство
З 11 липня вступає в силу закон «Про внесення змінить у закон "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України ".

У документі передбачено компенсацію вкладникам Ощадбанку СРСР та власникам цінних паперів через установи Ощадбанку після внесення даних про них до «Реєстру вкладників заощаджень громадян», пише ZN.UA.

Також закон визначає, що компенсація громадянам здійснюється не тільки в грошовій формі за рахунок держбюджету, а й в інших формах. Так, у разі смерті спадкоємці або особи, які взяли на себе організацію похорону, можуть по пред'явленню ощадної книжки отримати в «Ощадбанку» частину проіндексованого вкладу для організації похорону. Розмір компенсації визначає Кабінет міністрів, він не може бути нижче розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

До кінця року «Ощадбанк» сподівається обслужити лише 6 млн вкладників. Ще стільком же вкладникам, яким не були зареєстровані в списках в 2008 році, обіцяють видавати гроші протягом трьох років - до кінця 2015 року

Джерело: ZN.UA
Автор: Администратор сайта