Отримувачам субсидій на ЖКГ встановлять ліміти та змусять економити

05.07.2013 14:00 Економіка
http://zp.comments.ua/ http://zp.comments.ua/

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення деяких соціальних нормативів у сфері житлово-комунального обслуговування (соціальної норми житла та нормативів користуванняжитлово-комунальними послугами, щодо оплати яких держава надає пільги та встановлює субсидії)» розроблено Мінрегіоном.

Відомство пропонує встановити громадянам, які відповідно до законодавства мають пільги або субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, соціальну норму житла для:

1) утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 45 кв. метрів загальної площі на сім’ю з однієї особи та додатково 10 кв. метрів на кожного наступного члена сім’ї;

2) централізованого та індивідуального опалення (теплопостачання) незалежно від джерела та виду енергії – 45 кв. метрів опалювальної площі на сім’ю з однієї особи та додатково 10 кв. метрів на кожного наступного члена сім’ї.

Крім того, передбачається встановити нормативи користування житлово-комунальними послугами, щодо оплати яких держава надає пільги та встановлює субсидії.

Прогнозується, що прийняття проекту постанови дозволить забезпечити єдиний підхід до визначення норм споживання житлово-комунальних послуг окремих категорій громадян, які потребують підтримки держави, буде спрощено механізм призначення пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Також передбачається, що введення зазначених норм стимулюватиме населення до енерго- та ресурсозаощадження і буде здійснено перехід на грошову форму виплат (монетизацію) пільг і субсидій.

Автор: Администратор сайта