Папа Римський Бенедикт XVI сьогодні покине престол під дзвони

28.02.2013 07:49 Суспільство
http://www.15min.lt http://www.15min.lt
Восьмирічний понтифікат Папи Римського Бенедикта XVI завершиться сьогодні.

Цього ж дня о 20:00 за європейським часом (21:00 за Києвом) у Ватикані буде оголошений режим вакантного престолу, повідомляє Укрінформ.

Як передають іноземні ЗМІ, в останній день свого понтифікату Бенедикт XVI особисто зустрінеться в Апостольському палаці з кожним із прибулих до Рима кардиналів. Це буде його останній публічний акт на папському престолі.

Увечері він залишить Ватикан і гелікоптером вирушить до резиденції Кастель-Гандольфо. В цей час дзвонитимуть усі римські дзвони, а Ватиканське телебачення вестиме пряму трансляцію від'їзду понтифіка.

Останніьою появою Папи на публіці, який після зречення отримає титул почесного понтифіка і збереже своє папське ім'я, стане його вихід на балкон у Кастель-Гандольфо.
Напередодні Папа Римський Бенедикт XVI провів свою останню аудієнцію у Ватикані.

Перед початком молитви він привітав вірян 11 мовами, не рахуючи італійської. Зокрема, Папа Римський звернувся до паломників французькою, англійською, німецькою, іспанською, португальською, польською, арабською, хорватською, чеською, словацькою і румунською мовами. Завершив понтифік свою останню загальну аудієнцію молитвою латинською мовою. 

Джерело: Укрінформ
Автор: Администратор сайта