Пасажирський бум на малій Південній залізниці: вартість проїзду та графік роботи (ФОТО)

03.05.2013 07:41 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

1 травня відкрито новий сезон на малій Південній залізниці, що у Лісопару. Цьогорічний сезон присвячено 70-річчю визволення області від німецько-фашистських загарбників.

У відкритті малої Південної взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков.

ВІДКРИТТЯ МАЛОЇ ПІВДЕННОЇ ЗАЛІЗНИЦІ. БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Як зазначили посадовці, тут  створена одна з небагатьох професійних вертикалей підготовки майбутніх кадрів для залізничного транспорту не тільки нашої області, а й усієї України.

Гості свята здійснили першу поїздку на поїзді, яким управляли вихованці «Малої Південної». Також під час свята пройшов концерт за участю творчих колективів.


На дитячій магістралі юні залізничники працюють з 1 травня по 27 жовтня 2013 року. До 10 червня у святкові дні та щосуботи і щонеділі, потім до 27 жовтня кожен день, крім понеділка та вівторка. Майбутні залізничники радо запрошують на дитячу магістраль маленьких пасажирів та їх батьків з 10.30 до 17.00 год. Дорослий квиток на проїзд у поїзді коштує 3 грн., дитячий – 1,50 грн.


Загальна довжина колії дитячої залізниці - 3,6 км. Діють дві станції – Парк і Лісопарк, а також зупинна платформа «Меморіал». Рухомий склад дитячої залізниці – це два поїзди  «Україна» та «Юність Південної», які складаються з 6 вагонів, та два тепловози.


На дитячій залізниці працює більше 70 гуртків юних залізничників, у яких займається понад 1100 школярів, за 11 основними спеціальностями залізничного транспорту. У гуртках дитячої залізниці пройшли навчання понад 70 тисяч школярів, більшість з яких назавжди пов’язали своє життя із залізницею, повідомляє прес-служба Південної залізниці.
                        
Довідка. Дитяча залізниця «Мала Південна» - центр виховання і підготовки майбутніх професійних кадрів Південної залізниці, знаходиться у м. Харків, вул. Сумська, 81. Дитячу залізницю відкрито 8 листопада 1940 року з ініціативи гуртківців лабораторії залізничного моделювання при Харківському Палаці піонерів. Під час Великої Вітчизняної війни Малу Південну було повністю зруйновано. Друге її народження відбулося 5 серпня 1945 року, коли залізницю було реконструйовано.
Мала Південна має сучасну навчальну базу для повноцінної профорієнтаційної роботи з юними залізничниками.

Автор: Администратор сайта