Пенсійний фонд поділився податками та обов'язками з міністерством Клименка

19.03.2013 08:33 Влада
http://dt.ua http://dt.ua
Пенсійний фонд України втратив функцію збору єдиного соціального внеску, яка віддана в сферу відповідальності Міністерства доходів і зборів України.

Міндоходов також буде ініціювати процедуру банкрутства відносно платників єдиного внеску та готувати пропозиції за прогнозами його збору з урахуванням макроекономічних показників і тенденцій розвитку світової економіки.

Відповідний указ підписав Президент України. Згідно з документом, Пенсійний фонд відтепер буде вести облік громадян - учасників системи загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Крім того, на Пенсійний фонд покладено завдання по аналізу і прогнозуванню надходжень по єдиному соціальному внеску, а також щодо взаємодії та обміну інформацією з Міндоходов та іншими державними органами з питань нарахування та сплати єдиного внеску.

У свою чергу Міндоходов несе відповідальність за контроль і своєчасність звітування щодо єдиного внеску, достовірність, повноту його нарахування та оплати; забезпечує ведення обліку єдиного внеску, а також донарахування ненарахованих або несплачених сум єдиного внеску.

Автор: Менеджер сайта