Пенсію підвищуватимуть тричі цього року - Н. Королевська

12.02.2013 07:28 Суспільство
http://www.ukrinform.ua http://www.ukrinform.ua
Бюджет Пенсійного фонду було ухвалено 11 лютого на засіданні Кабінету Міністрів України.

- В бюджеті Пенсійного фонду України закладено кошти на підвищення з 1 січня і 1 грудня розміру мінімальної пенсії та на щорічне березневе підвищення пенсій. Також, у порівнянні з 2012 роком, передбачено зменшення дефіциту Пенсійного фонду майже на 25%, - зазначила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики України.

Наталія Королевська повідомила, що відповідно до ухваленого бюджету на 2013 рік доходи ПФУ визначені у сумі 230,3 млрд. грн., видатки – у сумі 252,1 млрд. грн. Дефіцит бюджету ПФУ передбачений у розмірі 21,8 млрд. грн., що на 5,4 млрд. грн. або 24,8% менше, ніж фактичний дефіцит у 2012 році.

Міністр окремо наголосила, що сьогодні немає жодних причин для затримок у виплатах пенсій. Разом з тим, за її словами, ухвалений бюджет фонду дає впевненість у тому, що так само в повному обсязі, вчасно та без перебоїв пенсії будуть виплачуватися і надалі протягом всього року.

Окрім того, за словами Наталії Королевської при Міністерстві створена робоча група, що має напрацювати пропозиції з удосконалення пенсійної системи, зменшення дефіциту Пенсійного фонду та забезпечення справедливості у розмірах виплат, незалежно від року виходу на пенсію. Також поміж завдань робочої групи – аналіз ефективності пенсійної системи та підготовка змін до законодавства.

Автор: Администратор сайта