Південна залізниця продає економні абонементи на електрички. Подробиці

19.04.2013 11:31 Суспільство
Південна залізниця пропонує пасажирам комфортний без черги та економний спосіб проїзду в приміському електротранспорті.

Для цього тут продають абонементні квитки бувають повні, пільгові, дитячі, студентські та «вихідного дня».

Повні абонементні квитки фізичні чи юридичні особи можуть придбати за готівковий і безготівковий розрахунок, без зазначення у квитку прізвища, імені та по батькові пасажира. Вартість повного абонементного квитка на один місяць становить суму вартості 40 поїздок за встановленими тарифами.

Придбання таких квитків виправдано для підприємств, співробітники яких у службових справах регулярно користуються приміським залізничним транспортом, при цьому немає прив'язки до конкретної особи, і даним квитком може скористатися будь-який працівник даного підприємства.

Пільгові абонементні квитки є іменними, продаються фізичним та юридичним особам за готівковий і безготівковий розрахунок, із зазначенням на квитку прізвища, імені та по батькові повністю зі слів пасажира. Вартість пільгового абонементного квитка на один місяць обчислюється з розрахунку вартості 26 поїздок за встановленими тарифами.

Такий різновид квитків зручний для пасажирів, які часто користуються приміським залізничним транспортом, наприклад, щодня протягом робочого тижня їдуть на роботу і назад. Вигода для пасажира очевидна. Якщо, наприклад, при п'ятиденному робочому тижні (в середньому це 21 робочий день на місяць) пасажир здійснює 21 поїздку на роботу і стільки ж назад, тобто 42 поїздки, а оплачує лише 26.

Для осіб, які мають право безкоштовного проїзду у приміському сполученні, передбачені безкоштовні місячні абонементні квитки. Оскільки це різновид пільгового абонементного квитка, то при його оформленні так само вказується прізвище, ім'я та по батькові за пред'явленням документа, що посвідчує право на пільгу.

Студентські абонементні квитки продаються студентам вищих навчальних закладів I—IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів із зазначенням у квитку прізвища студента та номера студентського (учнівського) квитка. Вартість студентського абонементного квитка визначається з розрахунку вартості 26 поїздок за пільговим тарифом. Враховуючи, що пільговий тариф для студентів складає 50% від повного тарифу, то фактична вартість студентського абонементного квитка становить половину вартості пільгового абонементного квитка, що вигідно і зручно для студентів.

Дитячі абонементні квитки продаються для дітей віком від 6 до 14 років. Вартість дитячого абонементного квитка визначається з розрахунку вартості 26 поїздок за дитячим тарифом, який становить 75% повного тарифу. Фактична вартість дитячого абонементного квитка складає 75% вартості пільгового абонементного квитка.
За бажанням фізичних та юридичних осіб продаж повних та пільгових абонементних квитків може здійснюватися на 15 днів.

Абонементні квитки «вихідного дня» продаються пасажирам незалежно від віку та наявності пільг. Вартість квитка «вихідного дня» визначається з розрахунку вартості 14 поїздок. Квиток «вихідного дня» дійсний для проїзду у п'ятницю, суботу, неділю, понеділок, передсвяткові та святкові дні на всіх ділянках між станціями, вказаними у квитку. Такі квитки зручні для пасажирів, які користуються послугами приміського залізничного транспорту лише у вихідні дні.

Проїзд за усіма видами абонементних квитків здійснюється у вказаний період без обмеження кількості поїздок.

Автор: Администратор сайта