Покупки у duty free будуть здійснюватися за паспортом - законопроект

03.06.2013 12:51 Влада
http://www.sq.com.ua/ http://www.sq.com.ua/
Усі покупки у магазинах duty free мають бути підзвітними і здійснюватися громадянами за паспортом та кодом.

Відповідний законопроект розробили у Міністерстві доходів і зборів України. Проект змін до постанови Кабміну про правила продажу товарів магазинами безмитної торгівлі (duty free), якими передбачено внесення у товарний чек відомостей, що дозволяють ідентифікувати покупця опубліковано на офіційному сайті Міндоходів, повідомляє Укрінформ.

"Факт продажу товару підтверджується касовим або товарним чеком, який оформлюється у двох примірниках і в якому повинні зазначатися час і дата продажу, номер рейсу, номер поїзда, назва судна, серія та номер документа, який посвідчує особу та дає право на перетин державного кордону України, ідентифікаційний код товару і його вартість", - йдеться у документі.

У проекті також міститься норма про заборону продажу товарів особам у пунктах пропуску через державний кордон України для повітряного, морського та залізничного сполучення після часу відправлення транспортного засобу.

Крім того, передбачається зобов'язати власників магазинів безмитної торгівлі щомісяця до 15 числа, наступного за звітним, подавати митну декларацію на реалізовані товари.

Джерело: Укрінформ
Автор: Администратор сайта