Помер ректор Харківського університету радіоелектроніки

02.09.2013 07:32 Суспільство
http://www.kture.kharkov.ua/ http://www.kture.kharkov.ua/
1 вересня на шістдесят дев'ятому році життя помер ректор ХНУРЕ Михайло Бондаренко. Ректор давно хворів.

Михайло Бондаренко народився 30 листопада 1944 року в с. Крутоярівка Кегичівського району Харківської області. З 1994 року був ректором Харківського національного університету радіоелектроніки, член-кореспондент НАН України. Академік Академії наук вищої школи України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, заслужений діяч науки і техніки України, президент Міжнародної академії наук прикладної радіоелектроніки. 

Професор М.Ф. Бондаренко - відомий вчений у галузі інформатики і штучного інтелекту. Вніс вагомий внесок у розробку теорії інтелекту, розпізнавання мови, будови інформаційних систем. Більше 40 років він займається розробкою теорії та принципів побудови мозкоподібних ЕОМ з реляційними мережами, дія яких заснована на біонічних принципах. Наукова школа цієї проблематики визнана науковим співтовариством як одна з перспективних шкіл світу.
 
Також під його науково-методичним та адміністративним керівництвом здійснювався дуже важливий для Харкова науково-технічний проект «Утилізація мулових осадів стічних вод і виробництво на їх основі альтернативного біопалива».

Автор: Администратор сайта