Помер видатний український актор Богдан Ступка

22.07.2012 14:45 Суспільство

Помер видатний український актор, лауреат Шевченківської премії, Герой України Богдан Сильвестрович Ступка.

Смерть актора наступила 22 липня близько шестої години ранку.

Причиною смерті Богдана Ступки став серцевий напад на тлі запущеної стадії раку кістки. Про це розповів син актора Остап Ступка, повідомляє ZN.UA.

За словами рідних, здоров'я 71-річного актора театру і кіно різко погіршилося три дні тому. Його екстрено госпіталізували в одну з кращих лікарень країни - «Феофанія».

«У січні в батька виявили рак кістки, - розповів Остап Ступка. - Він не любив скаржитися, тому про це мало хто знав. Всі ці місяці хвороба швидко прогресувала, і ось кілька днів тому йому стало зовсім погано».

Незважаючи на всі зусилля лікарів, через два дні актора убив серйозний серцевий напад.

«В ніч з 21 на 22 липня у нього трапився удар, за яким послідувала кома, - розповіли в клініці" Феофанія ". - Вивести його з критичного стану нам не вдалося. Богдан Ступка помер від гострої серцевої недостатності».

Президент України Віктор Янукович доручив уряду створити комісію з організації похорону видатного актора. Комісію очолив міністр культури Михайло Кулиняк.

Похорони Ступки відбудуться 24 липня.

Ступка народився 27 серпня 1941 року в селі Куликів Жовківського району Львівської області. Народний артист СРСР (1991). Лауреат Державної премії СРСР (1980). Герой України (2011).

Джерело: ZN.UA
Автор: Администратор сайта