Права міліції хочуть значно розширити, а кількість міліціонерів скоротити

09.01.2013 09:59 Суспільство
http://fakty.ictv.ua http://fakty.ictv.ua

Загальну чисельність МВС хочуть скоротити на 6 тис. 700 осіб.

Відповідний рядовий проект закону № 1203 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності Міністерства внутрішніх справ України" опубліковано на офіційному сайті ВР.

Пропоновані зміни пов'язані зі створенням Державної міграційної служби та рішенням про передачу цій службі функцій підрозділів МВС у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб. Пропонується зменшити загальну чисельність Міністерства внутрішніх справ на 6700 чоловік, в тому числі на 1500 - кількість осіб рядового і начальницького складу.

Разом з тим пропонується виключити норму, якою визначена чисельність співробітників МВС, які утримуються за рахунок коштів державного бюджету. Така чисельність буде визначатися постановою Кабміну.

Згідно з текстом проекту закону, пропонується дозволити в приміщеннях і на територіях органів і підрозділів міліції діяльність підприємств, що забезпечують харчування та інші побутові послуги, за умови, що такі підприємства належать до сфери управління МВС.

У чинній редакції закону про міліцію, дозволена діяльність таких підприємств, не залежно від форм власності.

Згідно із законопроектом, також планується змінити і розширити основні обов'язки міліції: міліціонери будуть виявляти і ставити на облік наркоманів, а також брати участь їх примусову доставку на примусове лікування або до суду. У нинішній редакції, згідно з відповідною нормою, міліціонери за поданням закладу охорони здоров'я з санкції прокурора здійснюють привід цих осіб для обстеження і лікування.

Також міліціонери будуть взаємодіяти з органами міграційної служби, в тому числі протидіяти нелегальній міграції.

Також пропонується надавати працівникам МВС право на пільгове санаторно-курортне лікування та відпочинок за рахунок держбюджету.

Зі статті про відповідальність міліції, виключається норма про те, що міліція при порушенні прав і свобод громадянина, повинна вжити заходів для відшкодування заподіяного матеріального збитку.

Із закону України "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю" пропонується вилучити статтю про координаційний комітет по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при Президентові України.

Джерело: сайт ВРУ
Автор: Администратор сайта