Представники НАТО розповіли в Харкові, як Україні наблизитися до Євросоюзу

03.07.2012 12:14 Суспільство

Сьогодні в Харкові з офіційним візитом перебуває делегація Парламентської Асамблеї НАТО на чолі з Президентом Карлом Ламерсом.

Делегацію прийняли губернатор Харківщини Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов. Також на зустрічі був присутній заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов і директор Департаменту економіки і міжнародних зв'зків ХОДА Сергій Авершин.

Як відзначив під час привітання гостей Михайло Добкін, Харків відроджує, як і вся країна, свої можливості і промисловий потенціал.

- Ми дуже сподіваємося, що за допомогою Євро-2012, що дав нам можливість значно наблизити рівень інфраструктури до європейських стандартів, ми ввійдемо до когорти європейських країн у недалекому майбутньому, тому що ментально і географічно ми вже давно у Європі.

Сергій Чернов наголосив, що обласна влада проводить активну зовнішню політику і приділяє багато уваги розвитку місцевого самоврядування.

- Ми проводимо активну і конструктивну політику і зараз маємо можливість представляти інтереси Харківського регіону в Конгресі органів місцевого самоврядування у Стразбурзі. Я як представник регіону є членом бюро в Єврорегіоні “Слобожанщина”, який створено із прикордонних регіонів Харківської та Бєлгородської (Російська федерація) областей і в інших міжнародних організаціях, що дає нам можливість впевнено дивитись на перспективу.

Карл Ламерс розповів, що в якості Президента Парламентської Асамблеї НАТО вперше відвідує Україну і представляє думку усіх 257 членів Асамблеї з 28 країн. В Харкові делегація планує відвідати екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

- Представники вашої країни прийняли на себе зобов'язання поважати права людини, свободи і базові принципи, які складають основу демократії. Ми будемо обговорювати ці питання під час зустрічі із керівництвом вашої країни. Я хотів би підкреслити, що ми будемо приділяти дуже велику увагу питанням прав і свобод людини, щоб забезпечити Україні ті перспективи, про які Ви казали і які намітили для свого міста: стати європейським містом, щоб Україна стала європейською країною і щоб вона наближалась до євроатлантичних структур. Це дуже важливо для всієї країни і для її молодого покоління.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта