Предстоятелем УПЦ МП став Онуфрій. Біографія

13.08.2014 13:05 Суспільство
fotolitopys.in.ua fotolitopys.in.ua
Предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату обраний митрополит Онуфрій. За нього проголосували 48 єпископів.

На Соборі архієреїв Української православної церкви митрополит Онуфрій набрав найбільшу кількість голосів серед кандидатів. Крім нього в першому турі були обрані також кандидатури Бориспільського митрополита Антонія і митрополита Вінницького Симеона.

Митрополит Онуфрій (в миру Орест Володимирович Березовський) народився 5 листопада 1944 року на Буковині в родині сільського священика. Навчався на загальнотехнічному факультеті Чернівецького університету, на третьому курсі залишив світську спеціальність і вступив до Московської духовної семінарії.

Читайте також: НАД ХАРКОВОМ ПРОЛЕТИТЬ ЛІТАК З ЧУДОТВОРНИМИ ІКОНАМИ
                       У ХАРКОВІ ВІДКРИЛИ КУПАЛЬНЮ (ФОТО)
                      ЩО ЗРОБИВ ПАПА РИМСЬКИЙ БЕНЕДИКТ XVI ДЛЯ ХАРКІВСЬКОЇ РКЦ. КОМЕНТАР ЄПИСКОПА

У 1971 році в Троїце-Сергієвій лаврі прийняв чернецтво і священний сан. У 1988 році закінчив Московську духовну академію. У загальній складності прожив у монастирі, заснованому Сергієм Радонезьким, 18 років.

У рік 1000-річчя Хрещення Русі в 1988 році став намісником Успенської Почаївської лаври на заході України. З 1990 року до теперішнього часу очолював Чернівецьку та Буковинську єпархію.

Останні півроку під час хвороби і після смерті митрополита Володимира (Сабодана) митрополит Онуфрій був місцеблюстителем Київського престолу.

Інтронізація нового предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату орієнтовно пройде в неділю, 17 серпня.

Джерело: Апостроф
Автор: Администратор сайта