Приміські поїзди між Харківською і Бєлгородською областями скасують

10.07.2012 11:20 Суспільство

З 1 серпня 2012 року всі приміські поїзди, які з’єднують Харківську і Бєлгородську області, за ініціативою російської сторони будуть скасовані.

Залізничне приміське сполучення між Харківською і Бєлгородською областями здійснюється Державним підприємством "Південна залізниця" та Відкритим акціонерним товариством "Приміська пасажирська компанія "Черноземье "(Російська Федерація) на підставі укладеного 30 грудня 2011 договору, повідомляє УНН.

Однак за останній час Південна залізниця отримала кілька повідомлень від приміської пасажирської компанії "Черноземье" про намір розірвати існуючі договірні відносини.

Причина в тому, що, незважаючи на неодноразові прохання компанії "Черноземье", адміністрація Бєлгородської області не включає до замовлення на транспортне обслуговування населення приміські поїзди, що курсують по міждержавних маршрутах. Таким чином, у ВАТ "ППК" Черноземье" немає джерела фінансового забезпечення перевезень пасажирів приміськими міждержавними поїздами, і керівництвом компанії прийнято одностороннє рішення про дострокове розірвання договору з Південною залізницею з 1 серпня 2012 року. В результаті дванадцять пар приміських поїздів, що курсують за маршрутами Харків - Бєлгород, Тополі - Валуйки, Одноробівка - Готня, Вовчанськ - Білгород, будуть скасовані.

Керівництво Південної залізниці зробило всі можливі заходи для збереження приміського залізничного сполучення між Харківською і Бєлгородською прикордонними областями.

Так, враховуючи, що приміські тарифи Південної залізниці в чотири з половиною рази нижче, ніж у її російського партнера, з січня 2012 року на прохання "ППК"Черноземье" був змінений порядок оформлення проїзних документів на міжнародні приміські поїзди. Відповідно до прийнятого рішення, пасажири (не виходячи з поїзда) стали окремо платити за проїзд на українській та російській територіях.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта