Проект "Стіна": у Яценюка обговорюють захист кордону (ФОТО)

05.09.2014 13:49 Суспільство
Кабінет міністрів України затвердить проект "Стіна" з облаштування українсько-російського кордону.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Також спорудження стіни на кордоні з РФ в ході засідання Кабінету міністрів прокоментував перший заступник голови Державної прикордонної служби Павло Шишолін.

- Необхідно негайно закрити українсько-російський кордон від агресора. Виконання заходів з інженерно-технічного облаштування кордону необхідно здійснити в два етапи, - заявив Шишолін.

За його словами, на першому етапі необхідно провести облаштування ділянок, які знаходяться в даний момент поза зоною конфлікту і активних бойових дій. В першу чергу, це стосується меж Чернігівської, Сумської, Харківської та частково Луганської областей.

Шишолін зазначив, що на сухопутній ділянці будуть суцільні рови шириною не менше 4 м і глибиною 2 м. Також будуть встановлені електронні системи контролю та різні фортифікаційні споруди. На морській ділянці встановлять єдину систему оптико-електронного спостереження і фортифікаційні споруди.

На другому етапі, за словами Шишоліна, планується подібне облаштування кордону на ділянці довжиною приблизно 400 км, яке почнеться по закінченню бойових дій.

Заступник глави підкреслив, що найбільш незахищена ділянка знаходиться в межах Донецької та Луганської областей, загальна протяжність якої становить 500 км.
За словами Шишоліна, аналогічне облаштування кордону буде і на кордоні з Кримом.

- Проблемним питанням, пане прем'єр-міністр, залишається питання оформлення власності земельних ділянок на будівництво та утримання інженерно-технічних споруд у прикордонній смузі,- зазначив Шишолін.

За його словами, це питання вимагає складання відповідного реєстру ділянок. Після чого повинна бути встановлена реальна ціна відшкодування цих ділянок.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта