Проект угоди про асоціацію ЄС Кабмін ухвалив одноголосно

18.09.2013 08:56 Влада
http://dt.ua/ http://dt.ua/
Проект угоди про асоціацію між Україною та ЄС прийнято Кабінетом міністрів України.

 Про це повідомила прес-служба Кабміну, пише РБК-Україна.

Текст проекту угоди був опублікований на сайті Кабміну в серпні. Документ налічує 236 сторінок тексту. Проект угоди, що включає всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС, складається з семи розділів і 486 статей, ряд з яких присвячений діяльності медіа, захисту персональних даних, захисту інтелектуальної власності і т. д.

Згідно з проектом угоди, цілями асоціації є: сприяння поступовому зближенню сторін, поглиблення участі України у політиці, програмах та агентствах ЄС, запровадження умов для посилених економічних і торговельних відносин, які вестимуть до поступової інтеграції України у внутрішній ринок ЄС, в тому числі завдяки створенню поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, поглиблення співпраці у сфері безпеки з метою забезпечення верховенства права та поваги до прав людини і основних свобод.

Згідно ряду додатків до проекту угоди , Україна також зобов'язується адаптувати вітчизняне законодавство із зазначенням конкретних термінів. 

Після схвалення урядом пропозицію про підписання угоди про асоціацію буде передано Президенту України. Київ сподівається підписати угоду під час саміту Східного партнерства 28-29 листопада у Вільнюсі.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта