Прокуратура візьметься за корупціонерів у Державному казначействі Харківської області

23.05.2013 09:06 Суспільство
http://news.nur.kz/ http://news.nur.kz/
З початку року, за наслідками перевірок прокурорами розпочато 40 кримінальних проваджень. До дисциплінарної відповідальності притягнута 81 особа

Про це заявив заступник прокурора Харківської області Леонід Лахтюк.

- Значну увагу необхідно приділити законності використання бюджетних коштів при виконанні державних та місцевих програм, зокрема в агропромисловому комплексі, з питань охорони здоров’я, економічного і соціального розвитку. Потребує посилення контроль за використанням та збереженням фінансових ресурсів Державною фінінспекцією області й дотриманням бюджетного законодавства органами казначейської служби, - наголосив Л. Лахтюк.

Як повідомили у прес-службв облпрокуратури, органи Державної виконавчої служби не вживають усіх передбачених законом заходів з примусового стягнення адміністративних штрафів до бюджету. Отже, необхідно посилити прокурорський нагляд з цих питань.

Зокрема найближчим часом перевірять Головне управління Державної казначейської служби України в області та територіальних управлінь щодо виконання контрольних повноважень під час взяття та виконання бюджетних зобов'язань, а також вжиття заходів впливу за порушення бюджетного законодавства; Держафінінспекцію в Харківській області та районних інспекцій щодо додержання бюджетного законодавства в частині повноти здійснення фінансового контролю.

Окрім того, органи прокуратури перевірять додержання виконавчою та місцевою владою вимог бюджетного законодавства у сфері державних закупівель; законність використання бюджетних коштів на об’єкти соціально-економічного значення, а також цільове використання коштів на газифікацію населених пунктів.

Перевірки триватимуть до кінця року.

Автор: Администратор сайта