Провалитися під землю щодня може вулиця із будинками під Харковом. Подробиці

11.07.2013 10:33 Суспільство
http://www.beriki.ru/ http://www.beriki.ru/

35 будинків по вулиці Естонські Стрільці, що у Краснограді, щодня можуть провалитися під землю.

Власники осель кажуть, що у них уже немає дворів. Перед вхідними дверима у будинки утворюються обриви. Люди бояться, що якщо раптом почнуться зливи, то вони у власних будинках можуть опинитися під землею. 

Мешканка одного з таких будинків Людмила Мірющенко звернулася до голови Харківської обласної ради Сергія Чернова під час особистого прийому громадян у Краснограді. Жінка розповіла, що її будинок, зведений у 1982 році, почав розвалюватися два роки тому.

- У тому році потріскався дах, зараз відпадає штукатурка, тріскаються стінки. Хата розповзається, двору у нас практично немає, він провалився. Якщо у сусіда двір провалився частинами, то у нас повністю, - розповіла Людмила Мірющенко.

Місцеві чиновники кажуть, що проблема назріла давно і вирішувати її треба терміново, адже зараз жителі вул. Естонських Стрільців у небезпеці.

За словами Красноградського міського голови Володимира Максима, проектні роботи щодо усунення проблеми коштують 1,5 млн грн. Ще 15-20 млн грн потрібні для проведення власне робіт.

Як пояснив Володимир Максим, проблема виникла через те, що місто знаходиться на пагорбі. Можливо також, що зсуви трапляються через те, що сходять грунтові води. За розповідями старожилів, проблеми із грунтовими водами тут не було до того, як стався ядерний вибух у Хрестищах. 

Сергій Чернов пояснив, що проблему треба вирішувати на обласному рівні, оскільки реалізація проекту досить дорога.

- Ми прорахуємо всі можливі варіанти вирішення цієї проблеми, - сказав голова облради. 

За його словами, існує три шляхи вирішення проблеми. Перший - виготовлення проектної документації та зведення укріплень. Проте для реалізації потрібно не тільки багато коштів, але і багато часу, оскільки перед початком робіт необхідно провести відповідні експертизи. Також існують варіанти покупки житла на вторинному ринку або будівництво нового житла.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта