Путін назвав нову ціну газу для України, а Янукович анонсував підписання нових угод

17.12.2013 15:48 Влада

ВАТ "Газпром" зможе продавати в Україну газ за ціною в 268,5 дол. за 1 тис. куб. м. Це передбачено підписаним доповненням до довгостроковим газовим контрактом, повідомив Президент РФ Володимир Путін, повідомляє РБК-Україна.

Путін зазначив, що російська сторона вважає досягнуті домовленості тимчасовим рішенням: "Довгострокові домовленості мають бути досягнуті". Також він додав, що це стосується постачань газу в Україну, так і забезпечення транспортування російського газу в Європу.

Путін також додав, що Росія "й далі готова йти назустріч Україні.
Президент РФ зазначив, що раніше ціна на газ для України складала близько 400 дол. за 1 тис. куб. м.

Сьогодні в р. Москва під головуванням Президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна проходить шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії (УРМК), на якому очікується підписання низки двосторонніх документів. Крім того, джерела повідомляють, що за підсумками переговорів Янукович має намір домогтися зниження ціни на російський газ для України, а також одержання кредиту в сумі 15 млрд дол.

Зазначимо, що сьогодні Президент України Віктор Янукович на зустрічі з Путіним заявив, що до нового року Україна і Росія підпишуть ще ряд двосторонніх документів.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта