Путін та Аксьонов підписали Угоду про входження Криму до складу РФ

18.03.2014 12:07 Влада
http://ru.tvi.ua/ http://ru.tvi.ua/
Представники самопроголошеної держави Крим підписали угоду про входження до складу Російської Федерації.

З боку Криму документ підписали голова парламенту Криму Володимир Константинов та голова виконавчої влади Сергій Аксьонов. З боку РФ підпис поставив президент РФ Володимир Путін.

Відповідно до угоди, в складі РФ утворилися два суб'єкти: Крим та Севастополь.
Угоду має ратифікувати парламент РФ.

З дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів і до 1 січня 2015 року діє перехідний період, протягом якого врегульовуються питання інтеграції нових суб'єктів Російської Федерації. Про це йдеться у підписаній сьогодні Угоді про входження Криму до складу РФ.

"З дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів і до 1 січня 2015 року діє перехідний період, протягом якого врегульовуються питання інтеграції нових суб'єктів Російської Федерації в економічну, фінансову, кредитну та правову системи Російської Федерації, в систему органів державної влади Російської Федерації, а також питання виконання військового обов'язку і несення військової служби на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя", - йдеться у статті 8 договору входження Криму до складу РФ.

Нагадаємо, на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради АРК 17 березня, прийнято постанову "Про незалежність Криму", за яку проголосували 85 депутатів. У прийнятому документі зазначається, що Верховна Рада Автономної Республіки Крим, "виходячи з прямого волевиявлення народів Криму на референдумі 16 березня 2014 року, яке показало, що народи Криму висловилися за входження до складу Росії і, отже, за вихід зі складу України і за створення незалежної держави.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта