Реформи від Яценюка: скоротити кількість податків з 22 до 9

06.08.2014 12:00 Суспільство

Кабінет Міністрів запропонував план комплексних змін у податковій системі.

Реформу на засіданні Уряду в середу представив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Було 22 податки, стає 9. Була сплата податку на прибуток у податковій звітності, ми її скасовуємо, і тепер будемо як люди платити по бухгалтерській звітності. Низку податків і зборів ми сформовуємо та трансформовуємо й обіцяємо покращення адміністрування та системної сплати податків та зборів", - сказав він.

Читайте також: ЗАРПЛАТА МІНІСТРІВ СКЛАДЕ 6,5 ТИС. ГРН  ЗАМІСТЬ 17 ТИС. - ЯЦЕНЮК
                      РАДА ПРОГОЛОСУВАЛА: АРМІЇ - ГРОШІ, ЯЦЕНЮКУ - ДОВІРА, ПАРЛАМЕНТУ - ВИБОРИ
                      У БАЛУТИ РОЗПОВІЛИ, ЯК ОТРИМАТИ КОШТИ ТА ПІЛЬГИ ДЛЯ БІЗНЕСУ

Стосовно єдиного соціального внеску, зазначив Яценюк, Уряд утричі зменшує навантаження на фонд заробітної плати.

"Детінізовуємо зарплату і вводимо принцип справедливого оподаткування доходів громадян: менше заробляєш - менше платиш податку, більше заробляєш - більше сплачуєш податку", - зауважив глава Уряду.

Він також зазначив, що в цьому питанні будуть три винятки.

"При цьому буде три винятки та я особисто вивчав досвід європейців, чи є винятки у цьому питанні. Зараз у нас різниця між податковим і бухгалтерським обліком 49 пунктів, залишиться тільки три спеціальні регулюючі функції, які будуть впливати на нарахування податку на прибуток: амортизація, формування резервів та фінансові операції. Робити це мають виключно з тієї точки зору, що, на жаль, міжнародні стандарти бухгалтерського обліку дають таке широке визначення цих трьох пунктів, що всі країни у своєму податковому обліку регулюють відповідні три категорії окремим законодавством. Таким чином, податок на прибуток уперше в історії України буде нараховуватися і виплачуватися виключно на базі бухгалтерського обліку", - зазначив Яценюк.

Уряд також пропонує віднести до виробничих витрат відрядження, навчання, поїздки на автомобілях.

"Зараз за даними податкового обліку це ніхто не відносить на витрати й таким чином фіктивно завищує оподатковуваний дохід", - сказав Прем'єр.

Він додав, що на обговорення податкової реформи з представниками бізнесу Уряд виділяє місяць. Остаточний проект податкової реформи має бути поданий у Раду в перший пленарний тиждень, резюмував Прем'єр.

Автор: Администратор сайта